Общинската съветничка Екатерина Каферинова е живяла близо 20 години с удушвача

...
Общинската съветничка Екатерина Каферинова е живяла близо 20 години с удушвача
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Екатерина Каферинова и убиецът й били семейство 20 г.

Общинската съветничка Екатерина Каферинова е живяла близо 20 години с удушвача си Минчо Столарски, научи Lupa.bg от хора от нейното обграждане.

Местни хора я дефинират пред медията ни като възпитана и почтена жена. Те не имат вяра на  слуховете, че била част от имотната мафия.

По информация на прокуратурата общинарката се е разделила със Столарски през 2017 година, само че траяли да поддържат връзки. Имали общ бизнес с недвижими парцели.

В деня преди убийството мъжът, който е живеел в кюстендилско село, отишъл във Велинград за рождения ден на Каферинова. " Според първоначалните данни на 28 август вечерта сред двамата възникнал скандал. Причината е, че мъжът претендирал  дамата да му върне огромна сума пари, която през годините той ѝ бил дал ". 

Убитата е имала личен бизнес – публичен басейн в двора на къщата си. Тя е общинска съветничка от няколко мандата, като в началото е издигната от Български земеделски народен съюз, само че след това се явява на избори като самостоятелна.

Преди към 5 години – през октомври 2017 година, тя също бе обект на нападение. На излизане от следващата сесия на Общинския съвет тогава е нападната в дребна уличка, където е била паркирана колата ѝ, от двама мъже с маски и качулки. След нападението тя бе настанена в болница, само че без тежки пострадвания.

През 2007 година в къщата ѝ бе хвърлен коктейл „ Молотов “, след това автомобилът ѝ бе взривен.

На този стадий е открито, че претекстът е напълно персонален. Изключени са всевъзможни политически моменти ". Това сподели на конференция за убийството на общинската съветничка във Велинград Паун Савов, прокурор в Окръжна Прокуратура - Пазарджик.

За случая беше задържан 72-годишен мъж, с който жертвата Екатерина Каферинова е живеела на фамилни начала. Савов не посочи размера на сумата, само че разясни, че става дума за няколкостотин хиляди лв., които тя му дължала.

Двамата били сами в едно от пространствата на дома на Каферинова. По време на разногласието дамата била умъртвена, като е удушена, сочат данните от следствието досега. Мъжът самичък е подал сигнал на телефон 112, описа още прокурорът. 

Днес предстои на арестувания за 24 часа да му се повдигне обвиняване за съзнателно ликвидиране. За него законът планува от 10 до 20 години отнемане от независимост. Предстои да се внесе искане в Съда и за мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Заради цялостните си признания и поради чистото си правосъдно минало Столарски може да не остане дълго в ареста. А за положително държание – ще излезе предварително от пандиза.

„ Критерият за мярката " задържане под стража " е дали се правят следствени дейности и може ли да влияеш на разслезването. Другият аршин е обществената заплаха, рискът да избягаш или да извършиш друго закононарушение “, изясни юристът Даниел Божилов.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР